Zajęcia rozwijające kreatywność to również nauka gotowania. Dziś uczyliśmy się robić naleśniki. Każdy z nas starał się zapamiętać poszczególne etapy przygotowania tego dania. Okazało się, że bardzo ważne są proporcje jak i dokładne pomieszanie wszystkich składników, żeby nie było grudek. Nie wiadomo dokładnie, kiedy po raz pierwszy zrobiono naleśniki. Prawdopodobnie miało to miejsce jeszcze w starożytności.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zakończenie Roku Szkolnego - 25.VI.2021 r.
Dziś kończymy rok nauki, za nami intensywny i ciekawy czas. Wraz ze świadectwami które, wręczyła nam pani dyrektor Anna Chwałek, zabieramy z...
-
Oceny wystawione. Upał na dworze. Może pojedźmy na wycieczkę? Nikogo nie trzeba było długo do tego namawiać. Towarzyszyli nam starci koledzy...
-
Babeczki cytrynowe ozdobione lukrem i posypane uprażonymi płatkami migdałów. Są przepyszne i bardzo łatwe w wykonaniu. Daliśmy radę! Pod cz...
-
Najczęściej i najchętniej spożywanym przez ptaki pokarmem roślinnym są nasiona i owoce, a najrzadziej liście. Dzieje się tak dlatego, że nas...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz